Teško disanje, nervoza, razdražljivost… Nešto je sa čime se pojačano suočavamo pogotovo u zadnjih godinu dana otkako je korona virus (covid-19) među nama.  Čak i kada ozdravimo, neke tegobe i brige ostanu. Na ovaj tekst ste nas vi inspirisali i naveli, zahvaljujući vašim komentarima i utiscima da su vam kapi bile izuzetno od pomoći, kako pre, tako pogotovo za vreme korone. 

Brži oporavak posle korona virusa

Blagotvorna dejstva mente kod posledica korona virusa

Već smo mnogo puta tvrdili i uz vašu pomoć utvrdili i potvrdili mnogobrojna blagotvorna dejstva mente. Široka namena ovog eteričnog ulja mente, njegova široka primena i efikasnost jednostavno nas „tera“ da ovu bočicu imamo uz sebe. A što i ne bi. Mala je, može stati u svaki džep, tašnu. I uvek je tu ako „zaškripi“ i kad zatreba. A nikada ne znamo kada može zatrebati. I ne moramo. Dovoljno je da je uvek i svuda uz nas, kako mi volimo da kažemo. Glavobolja, bolovi u zglobovima, vratu, migrena, prehlade, masaža, sauna… Cirkulacija, stres, disanje, inhalacija. Zastaćemo kod zadnja 4 nabrojana. Pošto se verovatno pitate zašto, evo i odgovora. Udahnite duboko 🙂

ulje pomaže kod prehlade, glavobolje i bolova

Inhalacijom do lakšeg disanja

Znamo koliko je stres na svakome mestu, i u svakom obliku deo svakodnevnog života. I znamo koliko ga ne želimo. Kao najčešći metod za opuštanje postoje razne vrste meditacija a sve sa istim ciljem, da se dođe do smirenog disanja, kako bi se postigao mir u sebi, kao jedno željeno psiho-fizičko stanje.  Zavidimo ponekada kada vidimo kako beba ili malo dete slatko spava i diše punim plućima. Zašto ne bi mogli i mi tako?  Da odvojimo bar  5,10,15min dnevno za sebe?  Utrljavanjem na ruke, dlanove, udisanjem na nos, ovaj postupak inhalacije dovešće nas do dubokog i pravilnog disanja. Do lepog osećaja i naših „5 minuta“. Idealno za one koji teško odvoje koji minut za sebe. Ako niste, probajte. Jedina „nuspojava“ je da vam može postati svakodnevni ritual koji ćete obožavati.

A kada imamo više vremena sve to možemo i na tradicionalan način. Najbolje je sipati esencijalno ulje u vruću vodu i inhalirati sa parom. Agense možete udisati i kroz, s uljem navlaženu, maramicu. Takođe pogodno i za inhalaciju pomoću inhalatora. U fiziološki rastvor staviti samo jednu kap. Peškir, krpa, inhalator, osveživač prostora, kako ćemo koristiti kapi, nije toliko važno. Najvažnije je da mi negujemo sebe i svoj mir. Hvala svima vama koji ste nam pisali da vam kapi izuzetno pomažu u svakodnevnici, i da su vam spas posebno tokom pandemije virusa korona.

Blagotvorna dejstva eteričnog ulja mente

Preporuke

Pre godinu dana nismo znali da će nam vaši komentari biti pokretač za ovaj tekst. Uvek kada imate neki utisak, komentar, na koji način je vama eterično ulje bilo od pomoći u bilo kojoj situaciji, pišite i podelite sa nama i drugima.

Uzdravlje!

Vaš Naturasso.