Politika privatnosti

U ime Asso obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalititne usluge.

Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Asso odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti

Koje lične podatke prikupljamo i zašto

Bilo koja informacija koja se odnosi na Vas i koja Vas lično identifikuje, sama po sebi ili u kombinaciji sa drugim dostupnim informacijama, predstavlja lične podatke. Asso će prikupljati različite lične podatke o Vama koje nam sami dajete uključujući i istoriju kupovine.

Prilikom online kupovine Asso obrađuje sledeće podataka o ličnosti:

  • Ime i prezime
  • Broj telefona
  • Adresu E-pošte
  • Adresu stanovanja i isporuke (grad, ulica i broj, poštanski broj, broj stana, sprat)
  • Podatke o izvršenim transakcijama plaćanja
  • I druge podatke neophodne za ispunjenje određene svrhe

Komentari

Kada posetite veb-sajt i ostavite komentar ili recenziju proizvoda, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, Vašu IP adresu, vrstu internet pregledača, kako bi nam to pomoglo u otkrivanju neželjenih poruka.

Poseban niz karaktera kreiran iz Vaše adrese e-pošte (koji se naziva heš) može se dostaviti servisu Gravatar da vidi da li ga koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar dostupna je ovde: https://automattic.com/privaci/ . Nakon odobrenja Vašeg komentara, slika Vašeg profila vidljiva je javnosti u kontekstu Vašeg komentara.

Kontakt formulari

Kada šaljete upit sa veb-sajta popunjavanjem kontakt formulara, ostavljate svoje podatke kao što su ime, prezime, adresa E-pošte i broj telefona. Ove podatke koristimo isključivo u svrhu uzajamne komunikacije i oni neće biti prosleđeni trećem licu.

Prilikom kupovine na sajtu

Prilikom kupovine na sajtu asso.rs ostavljate Vaše lične podatke (ime i prezime, kontakt telefon, adresu E-pošte, Vašu adresu, adresu isporuke) neophodne radi kompletiranja proces kupovine i kako bi proizvod koji kupujete poslali na pravu adresu.

Kupljene proizvode Vam šaljemo kurirskom službom (Post Express, Bex) a Vaše kontakt podatke i adresu isporuke koristimo za tu namenu. Imate mogućnost ukoliko želite da u svakom momentu od nas zatražite da obrišemo Vaše podatke. Više informacija

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebnom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica ChipCard a.d Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama ChipCard-a. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Kolačići

Kolačići su tekstualni fajlovi koje veb-stranica čuva na računaru ili mobilnom uređaju posetioca. Oni ne uzrokuju štetu Vašem uređaju i omogućavaju pružanje efikasnijeg korisničkog iskustva. Veb-sajt ne može pristupiti drugim datotekama na Vašem računaru kao ni informacijama koje kao posetilac niste ranije dali.

Ako ostavite komentar na našoj veb-stranici, možete prihvatiti da sačuvate svoje ime, adresu e-pošte i veb lokaciju u kolačiće. Ova pogodnost doprinosi prijatnijem boravku na veb-sajtu tako da ne morate ponovo da unosite svoje detalje kada ostavljate drugi komentar. Ovi kolačići trajaće godinu dana.

Ako posetite našu stranicu za prijavu, postavićemo privremeni kolačić da bismo utvrdili da li Vaš internet pregledač prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite pregledač.

Kada se prijavite (log in), takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bismo sačuvali Vaše podatke za prijavu i izbor ekrana. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići sa opcijama na ekranu traju godinu dana. Ako izaberete „Zapamti me“, prijava će trajati dve nedelje. Ako se odjavite sa svog naloga, kolačići za prijavu biće uklonjeni.

Kako onemogućiti kolačiće?

Čuvanje kolačića na uređaju posetioca veb stranice je zakonski dopušteno ukoliko je to potrebno za rad stranice. Za sve ostale kolačiće potreban je pristanak posetioca. Posetilac sam odlučuje da li želi kolačiće i kojim kolačićima će omogućiti čuvanje. Na svakom internet pretraživaču postoje opcije podešavanja o čuvanju kolačića. O tome detaljnije možete potražiti u uputstvima internet pretraživača koji vi koristite.

Ugrađen sadržaj sa drugih veb-sajtova

Članci na ovom veb-sajtu mogu da sadrže ugrađeni sadržaj (npr. video snimke sa YouTube servisa i slično). Ugrađeni sadržaj sa drugih veb-sajtova ponaša se na isti način kao da je posetilac posetio drugi veb-sajt.

Ove veb lokacije mogu da prikupljaju podatke o Vama, koriste kolačiće, ugrađuju dodatno praćenje treće strane i prate Vašu interakciju sa ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje Vaše interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate nalog i prijavljeni ste na toj veb lokaciji.

Politika o kolačićima

Više informacija možete pročitati na stranici o kolačićima.

Koliko dugo čuvamo Vaše podatke

Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci se zadržavaju neograničen vremenski period. To je način da automatski prepoznamo i odobrimo sve komentare koji se prate i koji su već odobreni, umesto da ih držimo u redu za odobravanje.

Za korisnike koji se registruju na našem veb-sajtu (ako postoje) takođe čuvamo lične podatke koje daju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu u svakom trenutku videti, uređivati ili brisati svoje lične podatke (osim što ne mogu promeniti svoje korisničko ime). Administratori veb-sajta takođe mogu videti i uređivati te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate nalog na ovoj veb lokaciji ili ste ostavili komentare, možete zatražiti da dobijete izvezenu datoteku ličnih podataka koje imamo o Vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Možete takođe tražiti da izbrišemo sve lične podatke koje imamo o Vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo dužni da čuvamo u administrativne, pravne ili bezbednosne svrhe.