30ml = 2000rsd

Sadržaj: 100% biljni destilat azijske vulkanske mente (Mentha arvensis), bez alkohola, hlorofila i drugih sastojaka, ekstra jak.

Osobine: Hladi i smiruje, blago osvežava i vraća energiju tela i duha, daje i aktivira životnu snagu. Po podacima preuzetim sa drugih internet portala veruje se da destilat ovog ulja uništava bakterije, smanjuje otoke i ublažava svrab.

Uputstva za upotrebu i doziranje 

(VAŽNO: Naturasso ulja se ne koriste izričito kao lek, već kao sredstvo koje pomaže kod ublažavanja određenih tegoba.)

Kako se koriste Naturasso ulja?

1. Sipati 1-2 kapi na dlan, protrljati, više puta podići pred lice, polako udisati. Posle toga utrljati na vrat i čelo.
2. Sipati 1 kap na kocku šećera/kašičicu meda i pustiti da se otopi u ustima, nakon toga disati duboko i polako.
3. Za osvežavanje daha i kod bolova u grlu (kod gnojnih angina) sipati nekoliko kapljica u čašu mlake ili tople vode, i dnevno ispirati usta i grlo.

Aromatična kupka protiv prehlade: Rastvoriti 4-10 kapi u malo mleka ili meda (kao prirodni emulgator) i dodati vodi za kupanje topline 36-38 oC. Uživanje u toploj, aromatičnoj kupki koja odmara, osvežava i relaksira. Nervni receptori kože su u direktnoj vezi sa onim delom moždane kore, koja je odgovorna za dobro raspoloženje i osećaj radosti.

Masaža: Pomešati nekoliko kapi sa baznim uljem za masažu. Tokom masaže telo prima ulje preko kože, tako delujući delotvorno na ceo organizam, daje živahnost i osvežava.

Inhalacija: Vrlo prijatna nega koja pomaže kod nege grudnog koša inhaliranjem i naparavanjem preko nosa i sinusa. Najbolje je sipati ulje u vrelu vodu i inhalirati sa vrelom parom. Agense možete udisati i kroz, s uljem navlaženu, maramicu. Takođe pogodno i za inhalaciju pomoću inhalatora. U fiziološki rastvor staviti samo jednu kap.

Saunsko polivanje: Za svaki litar vode upotrebiti 5-10 kapi, zavisno od intenziteta. Odgovarajući veličini saune, pospite peć sa 2-3 kutlače i moći ćete uživati u jednom izvanrednom osvežavajućem doživljaju saune.

Cirkulacija: Koristi se kao pomoć kod proširenih vena, pomaže kod ublažavanja boli i otoka a svojim dejstvom blago ubrzava perifernu cirkulaciju. Maže se bilo koji deo tela kod kog postoji slaba prokrvljenost a pritom ne utiče na povišenje pritiska, šećera u krvi i holesterola.

Oblozi: Izvrstan način pomoći i nege u slučajevima naboja, istrgnuća, iščašenja, grčeva ili bolova. Napuniti posudicu sa hladnom/toplom vodom, dodati nekoliko kapi drevnog japanskog ulja, natopiti pamučnu maramu rastvorom. Blago iscediti i postaviti, zatim pokriti peškirom. Menjati oblog svakih 10-15 minuta.

Sportska terapija: Pre ili posle sportske aktivnosti u cilju opuštanja i nege mišića, sa nekoliko kapi ulja natrljati čelo, vrat, ruke ili noge. U slučaju upale mišića bolni predeo više puta dobro utrljati.

Nega nogu: U slučajevima prenapregnutosti nogu, bola u nogama, ili neprijatnog mirisa stopala, utrljati par kapi ulja posle svakog kupanja. Deluje rashlađujuće i pomaže kod smanjivanja otoka.

Ujed insekata: U slučaju običnog ujeda komarca, insekta ili pečenja koprive datu površinu premazati mentinim uljem. Izvanredno smiruje i hladi kožu, pomaže ublažavanje boli i svraba i blago umanjuje otok.

PAŽNJA:
Ne odgovara trudnicama, doiljama, odojčadi i maloj deci. Deci mlađoj od 7 godina i astmatičarima nije preporučljivo inhaliranje i oralna upotreba. Oralna upotreba se izbegava kod ljudi koji piju lekove za smanjenje želudačne kiselosti. Proizvod nije lek niti je zamena za zdravu i uravnoteženu ishranu. Držati van domašaja dece. Sredstvo ne sme dospeti u oči i ne sme doći u dodir sa sluzokožom. Kao prehrambeni proizvod se može koristiti samo u određenim količinama i razblaženo!