Japansko biljno ulje i Jojobino ulje

Naturasso eterična ulja napravljena su fermentacijom retkih bilja, koja se ne mogu naći u Srbiji, jer im ne odgovara naše podneblje. Japansko biljno ulje proizvodi se od japanske nane, dok se Jojobino ulje proizvodi od grma Jojobe koji se može naći samo na američkom kontinentu. Oba ulja proizvedena su tako da se očuvaju lekovita svojstva ovih biljaka.

Japansko biljno ulje Naturasso

Ljudi su nekada bili toliko fascinirani mentolom da su želeli postići što veću njegovu koncentraciju. Tako je i otkrivena vrsta japanske nane (Mentha arvensis) veoma bogata mentolom. Njeno ulje dodatno su pročišćavali dobijajući čisti mentol, od koga je i napravljeno Naturasso Japansko biljno ulje.

Eterično ulje od japanske nane hladi i smiruje, osvežava i vraća energiju tela i duha. Japansko biljno ulje koristi se kao preparat koji, između ostalog, pomaže prilikom uništavanja bakterija, smanjivanja otoka, ublažavanja svraba, opekotina, migrene i drugih oblika glavobolje, probavnih tegoba, iritabilnog kolona. Takođe i kao prirodni analgetik kod bolnih mišića i zglobova. Japansko biljno ulje nije lek, već samo preparat koji pomaže kod gore navedenih tegoba.

Jojobino ulje Naturasso

Jojobino ulje zapravo je tečni vosak rafinisan iz autohtonog američkog grma, poznatog pod naučnim imenom Simmondsia chinensis. Jojoba raste na jugozapadu Sjedinjenih američkih država, a ulje koje se od njega pravi izuzetno je vredno jer sadrži mnoga lekovita svojstva.

Kod oralne upotrebe Jojobino ulje je neprobavnog karaktera, pa se zbog toga koristi i kao prirodni laksativ. Neka od lekovitih svojstava zbog kojih je Jojobino ulje popularno pomažu kod nege kože, lečenja akni. Ovo ulje se takođe koristi i kao prirodni lek za ispucale usne i kožu, suve dlanove, a poznato je i da ublažava tegobe kod opekotina na suncu. Jojoba se koristi i kao preparat protiv opadanja kose, za kontrolu peruti i hidrataciju kose, a takođe olakšava tegobe i kod psorijaze temena. Jojobino ulje nije lek, već samo preparat koji pomaže kod gore navedenih tegoba.

Jojoba ulje je jedno od najvrednijih ulja na svetu

NOVO: Naturasso ROLL ON

Ovo jedinstveno prirodno ulje umnogome sliči voštanoj tvari koju proizvodi i ljudski organizam, pa se ono koristi kao prirodni balzam za kožu. Ono zamenjuje životinjske masti u proizvodnji losiona i krema za kožu. Jojoba ulje ima mnoga blagotvorna dejstva koja pomažu kod otklanjanja različitih tegoba, uglavnom kod oboljenja kože i problema sa kosom.

Opširnije na sledećoj stranici – kliknite ovde